2nd Scientific Day

[heading align=\”center\”]Coordinator Word[/heading]
Faculty of Pharmacy at Libyan International University is honored to present the
activities of its 2nd Scientific Day that to be held in our beloved city “Benghazi” on 25th
April 2018. Through this activity we aim to inspire and equip you with information to
enable those first steps of exciting journey within the PharmD program.
We look forward to meeting you all and wish you enjoyable and productive time.
The event coordinator:

Dr. Ruwida Snini

[heading h=\”h2\” align=\”center\”]Event Program[/heading]

Program

09:00-09:30   Exhibition Viewing                                          (@ Reception of Academic Building 1)

09:30-10:00   PharmD Movie

10:00-10:15   Opening Speech and Welcome by Faculty Dean              Dr. Salma Bukhatwa

10:15-10:20   Welcoming Speech by LIMU, Vice President                    Prof. Adel Tawaty

10:25-10:55   Honor Guest Presentation                                                 Prof. Mustafa Elfakhri

10:55-11:00   Students` Speech                      Miss. Fatma Mansour

11:00-11:30   Research Work by PharmD Students                              2nd Year PharmD Students

11:30-12:00   World Immunization Week 24-30/04/2018                 1st Year PharmD Students

12:00-12:15   Awards Announcement!

Best Teacher – Academic Year 2017/2018

Best Tutor – Academic Year 2017/2018

Best Employee – Academic Year 2017/2018

Best Student – Academic Year 2017/2018

12:15-12:30   Coffee Break

12:30-02:00   Poster Presentations                                             (@ Reception of Academic Building 1)

02:00        Announcement of poster prize.                            (@ Main Hall)

[heading align=\”center\” border=\”true\” border_color=\”#000000\”]كلمة الدفعة الأولى ببرنامج دكتور صيدلة[/heading]

كلمة الدفعة الأولى ببرنامج دكتور صيدلة

السلام عليكم …. أيها السادة الكرام اهلًا وسهلا بكم في اليوم العلمي الثاني لكليتنا في برنامجها PharmD     بدايةً يسرني أن أحدثكم بكل فخر عن كيف بدأت كليتنا …قد بدا مشروع كلية الصيدلة في الجامعة الليبية الدولية مشروعاً تقليدياً لتدريس علم الصيدلة بالطرق التقليدية المتعارف عليها واستمرت لسنوات على هذا المنوال ….

…. ثم بعد ذلك ارتأت الجامعة تطوير برنامج الصيدلة وطرق تدريسه وكانت خطوة جريئة تحسب للجامعة، لم يسبقها اليها أي من كليات الصيدلة محليا وإقليميا. وفى سبيل تحقيق هذا الهدف، قامت الجامعة بالاستعانة بمجموعة من الخبراء المحليين والدوليين لتأسيس هذا المشروع الوطني الهادف الى تطوير النظام الصحي الليبي، فكانت الانطلاقة لهذا البرنامج \”دكتور صيدلة\”.PharmD

وقد تشرفت أنا وزملائي من دفعتي بأن نكون اول دفعة لهذا البرنامج وقد بدأنا ونحن اثني عشر طالب والآن وفِي هذه السنة قد انتقلت الكلية بما يمكن تسميته بالنقلة النوعية والنجاح الفائق لكل التوقعات وذلك بأن استقبلت الدفعة الثانية وهي تتكون من أكثر من خمسين طالبا وطالبة و ان دل هذا علي شيء فإنه يدل علي مدي الجهد الذي يبذله كل فرد من أفراد فريق عمل هذه الكلية و العمل المتواصل بكل ما أوتوا به من طاقة….

ومن هذا المنبر نحن كطلاب الدفعة الأولي نتقدم لهم بجزيل الشكر والتقدير على كل ما يفعلوه من أجل الارتقاء بكليتنا الي أعلي المستويات العالمية وجهدهم الكبير الذي بات واضحاً في تطورنا على جميع المستويات: علميا وعمليا ولغويا وحتي إنسانيا وعلى مستوى التواصل …. فشكراً لكم جميعا … والشكر موصول لكم حضورنا الكرام علي حسن استماعكم وسلام عليكم ورحمة الله وبركاته.

en_USEnglish